Welk materiaal is het beste voor een halsband?

Gepubliceerd op 4 september 2020 om 16:11

Er zijn zoveel verschillende halsbanden in zoveel verschillende materialen, maar welke koop je nu het beste voor je hond? Hier heeft iedereen waarschijnlijk een ander antwoord op en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Hopelijk brengt deze post wat meer duidelijkheid! 

Metalen ketting

Een metalen ketting wordt vaak gebruikt voor een slipketting. Deze is echter niet aangenaam voor de hond omdat dit heel hard op de keel kan duwen. Hierdoor wordt deze heel sterk afgeraden. Daarbij is het als riem ook niet aangenaam om in je handen te hebben tijdens het wandelen. 

 

 

Nylon halsband

Een nylon halsband is vaak heel licht van gewicht. Het maakt het vaak de ideale halsband voor pups die nog moeten leren om een halsband te dragen. 

Nylon heeft vaak mooie kleurtjes en motieven, de prijs is vaak laag wat het zeer aantrekkelijk maakt. Echter is een nylon halsband niet slijtvast. De stiksels komen na een tijd los, de kleur vervaagt en ze worden heel snel vuil. 

Een nylon halsband is een zeer goede halsband als je op zoek bent naar iets vrolijk dat niet zo duur is. Hou er rekening mee dat je ze ook veel vaker moet vervangen! 

 

Leren halsband

Een leren halsband is zeer sterk. Let ook hier heel goed op de stiksels! Een kwalitatief goede leren halsband heeft strakke stiksels die niet loskomen. Wanneer de stiksels loskomen, kan de halsband zo kapot getrokken worden en dit is natuurlijk niet veilig.

Het nadeel van leren halsbanden is het kostenplaatje. Echt leer is namelijk enorm duur en daardoor zijn deze halsbanden vaak niet binnen iedereen zijn budget. 

Je moet ze wel minder vaak vervangen omdat ze supersterk zijn, maar dat houd je niet tegen om er natuurlijk zoveel te kopen als je wil voor wat afwisseling 😉

Biothane halsband

Een biothane halsband heeft de kwaliteit van echt leer, maar is goedkoper. Hierdoor is het 1 van de beste keuzes voor een halsband. Spijtig genoeg is biothane nog niet zo bekend in België. 

Biothane heeft geen stiksels waardoor deze dus niet kunnen loskomen en deze uitermate sterk en veilig zijn. Biothane neemt geen vocht op, dus de kwaliteit blijft en schimmelt niet. 

Ook deze kan je kopen in verschillende kleuren, dus bij elke outfit past wel een halsband! 

Hopelijk ben je nu al wat meer wegwijs over welke materialen je het beste gebuikt voor een halsband en welke het meest duurzaam zijn!

Volgende keer bespreken we welke soorten halsbanden er allemaal zijn, ben jij er al klaar voor? 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.