Welke soort halsband koop ik het best voor mijn hond?

Gepubliceerd op 7 september 2020 om 15:45

Er zijn verschillende soorten halsbanden die je kan kopen voor je viervoeters. Maar welke halsbanden koop je nu het beste ? Of welke halsband past bij je viervoeter? Lees dan zeker verder voor het antwoord!

 

 

Sliphalsband

Er zijn 2 verschillende soorten sliphalsbanden. Het meest gekend is de halsband zonder stop. Vaak worden deze gemaakt van metaal of nylon. 

Zonder stop kan de halsband helemaal toegetrokken worden. Echter als je de halsband verkeerd gebruikt, kan het meer schade aanrichten dan helpen. Er komt namelijk heel veel druk op de luchtpijp van je hond. Hierdoor kan de hond stikken. Velen denken dat de hond dan stopt met trekken. Echter zal de hond nog meer trekken omdat die een vluchtreactie krijgt en wilt weglopen van het gewurg.

Met een sliphalsband met stop kan de halsband niet helemaal toe. Hierdoor komt er niet zoveel druk op de luchtpijp van je hond en is het veel aangenamer wandelen. Trekken kan je enkel afleren door middel van training, dit bespreken we nog in een latere blog. 

 

Martingale halsband

Een martingale halsband werd vroeger voornamelijk gebruikt voor honden wiens nek breder was dan hun kop (zoals windhonden). Echter worden ze langzaamaan meer en meer gebruikt, voornamelijk voor honden die zich uit angst vaak lostrekken uit hun halsband.

Een martingale halsband bestaat uit 2 delen: een grote lus en kleine lus. De grote lus gaat rond de nek van je hond en aan de kleine lus zitten 2 ringen waar je de riem kan aan vastmaken.

Wanneer je hond trekt zal de halsband samentrekken tot op een bepaald punt, waardoor de hond niet kan ontsnappen. 

Gewone halsband

Wanneer je hond niet trekt en mooi wandelt kan je een gewone halsband gebruiken. Deze halsbanden hebben vaak een gesp of gesp met kliksysteem. 

De halsband is vaak verstelbaar. Tussen de halsband en de nek van je hond moeten 2 vingers passen (of ongeveer 2cm. Op deze manier spant de halsband niet te hard en heeft je hond genoeg bewegingsvrijheid.

Aan de ring kan je dan de riem bevestigen en vaak ook een nametag. De halsbanden worden in verschillende materialen gemaakt, deze werden reeds besproken in onze vorige blog. 

Wil je meer info over de verschillende soorten Harnasjes? Wacht dan zeker in spanning af, onze volgende blog bespreekt namelijk alle soorten Harnasjes en welke er meer of minder geschikt zijn voor welk doel. Hopelijk tot dan! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.