Welke maat van halsband moet ik nemen?

Een nieuwe halsband kopen is steeds spannend, zeker online. Hieronder staat er meer uitleg over hoe je kunt berekenen welke halsband je nodig hebt voor je hond of kat. 

De halsbanden zijn als volgt verdeelt: 

 • Maat small (30-40cm)
 • Maat medium (40-50cm)
 • Maat large (50-60cm)

Staat je maat er niet bij? Aarzel dan zeker niet om een mailtje te sturen of te bellen, wie weet kunnen we nog heel wat uit onze mouw toveren voor jou!

Hoe meet ik de nekomtrek van mijn huisdier?

 1. Meet met een lintmeter de nekomtrek van je huisdier. Zorg dat je steeds 2 vingers tussen de lintmeter en de nek van je hond of kat houdt. Op deze manier zal de halsband niet te hard aanspannen.
 2. Elke halsband heeft 5 gaatjes. Hierdoor kan je zelf de halsband nog aanpassen aan de nek van je lieverd. 
  1. Voorbeeld: Je meet 48cm. Deze maat valt binnen de categorie "medium". Je kan de halsband aan de hand van de voorgemaakte gaatjes, zelf nog op de juist specifieke grootte zetten. Zo heb je steeds een halsband dat past!
 3. Stop je favoriete kleur van halsband (of  meteen een setje als je een riem wilt ook) in jouw winkelmandje. Reken af en klaar is kees, meer hoef je niet te doen! Buiten wachten tot als jouw pakje aankomt, dat is al spannend genoeg he!

Hoe worden jullie producten gemaakt?

Onze halsbanden en riemen worden allemaal met de grootste zorg handgemaakt. Dit zorgt ervoor dat de halsband of riem wel eens licht kan afwijken van de voorbeeldfoto (geen zorg, je krijgt nog steeds dezelfde kleur en materialen!). 

 

Wij gebruiken alleen de beste materialen. Onze materialen zijn speciaal voor het gebruik van halsbanden en riemen. Dit doen we speciaal om de nodige sterkte te kunnen garanderen. Zo hebben onze riemen een draagkracht van wel 500kg!! 

 

Wij gebruiken voor onze riemen en halsbanden biothane. Biothane is een vervanger voor leer en nylon. Het is een nylon band met daarover een laag kunstof die je in verschillende kleuren kan bekomen. Een paar voordelen op een rij:

 • scheurt niet en is daarom zeer sterk, perfect voor hondenriemen
 • biothane schimmelt niet omdat het geen vocht opneemt
 • blijft soepel, bij alle temperaturen
 • rekt niet mee en behoudt zijn vorm dus uitermate lang, ook de kleur blijft
 • veel verschillende kleuren
 • heel gemakkelijk proper te maken

Hoe maak ik de halsband proper na een dagje wandelen?

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Net nieuwe spulletjes gekocht, en dan ziet je hond opeens een leuke modderplas om in te rollen... Met de biothane halsbanden is dit snel verholpen. Je neemt een bakje met lauw water en eventueel wat zeep, en je wrijft er zo de vuile plekken af. Superhandig dus!

Mijn maat staat er niet tussen, wat nu?

Stuur zeker een email via het contactformulier! Sommige maten worden niet veel verkocht en bieden we niet standaard aan op onze webshop. Als we genoeg voorraad hebben van de producten, kunnen we jouw halsband of riem toch nog maken en dit doen we met alle plezier! 

 

Wij sturen dan een email terug met de kostprijs en leveringstijd, en dan kan u zelf beslissen of u hiermee akkoord gaat.

Hoe wordt mijn pakket geleverd?

Wij bieden verscheiden leveringsmogelijkheden aan, zo is er voor ieder wat wils.

 • Thuislevering: voorlopig gaat de thuislevering enkel binnen de Benelux. Wij hopen later uit te breiden waardoor we ook meer internationaal kunnen leveren.
 • Thuislevering met een label. Vanaf je bestelling ingepakt is en klaarstaat om te vertrekken krijg je via mail een verzendlabel toegestuurd. Hier kun je aan de hand van je Track and Trace code steeds je pakket volgen en de leveringsdag en tijd in de gaten houden. Wij doen ons uiterste best om het pakket zo snel mogelijk te versturen. Echter kan het soms door de drukte bij de pakjesdienst wat uitlopen. Hier wordt u ook steeds van op de hoogte gehouden.
 • Ophalen in Hoboken: je kan je pakket zeker en vast ophalen bij ons thuis in Hoboken. dit gebeurt wel steeds op afspraak. Wanneer uw pakket klaar is, krijgt u een mail wanneer je het pakket kan ophalen. Past deze dag of uur niet? Bel dan zeker eens en dan kiezen we samen ene tijdstip uit.

Hoe lang duurt het voor ik mijn bestelling ontvang?

Wij doen ons uiterste best om jouw bestelling zo snel mogelijk aan je voordeur te brengen. Vanaf wij de betaling ontvangen hebben, wordt het product ingepakt en klaargemaakt voor verzending en afgegeven aan de pakjesdienst. Dit kan 3 tot 5 dagen duren. Reken dus steeds op een werkweek levering.

Kan ik een product retourneren?

Natuurlijk! U heeft als klant recht op 14 dagen tijd om het product te retourneren.

Dit geldt niet voor op maat gemaakte bestellingen, beschadigde producten of kort houdbare producten. De retourkosten zijn voor de koper en worden geschat tussen de 5 en de 10 euro, afhankelijk van waar u het pakket verstuurd.

 

Je kan het product steeds retourneren naar het volgende adres:

Tales by Tails

Draaiboomstraat 87

2660 Hoboken

 

Om het product te retourneren moet u dit binnen de 14 kalenderdagen doen, anders wordt dit niet meer vergoed.

 

Indien het teruggestuurde product op 1 of andere manier in waarde verminderd is, behoudt Tales by Tails zich het recht voor om de koper aansprakelijk te stellen en schadevergoeding te eisen voor elke waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen door de koper dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

 

Enkel artikelen in de originele verpakking en zonder beschadigingen of gebruikssporen kunnen met de factuur of het aankoopbewijs teruggestuurd worden. Wanneer de artikelen gebruikt zijn, is het spijtig genoeg niet mogelijk om deze te retourneren.

Wanneer krijg ik mijn terugbetaling na retour?

Wanneer een product wordt teruggestuurd, zal het volledige bedrag van de producten terugbetaald worden, uitgezonderd van de standaard verzendingskost. Dit zal binnen de 14 kalenderdagen gebeuren na dat wij het pakket ontvangen hebben.

Ik heb geen bevestigingsmail gekregen, wat nu?

Waarschijnlijk is er tijdens de aankoop iets misgegaan. Stuur zo snel mogelijk een mailtje via het contactformulier. Zo kunnen wij garanderen dat het bestelde product toch nog zo snel mogelijk wordt verstuurd. Geef ons zoveel mogelijk info betreffende  de bestelde producten.

De voorraad is uitgeput, maar ik wil toch nog die riem

Meestal is een uitgeputte voorraad van korte duur voor de basiskleuren. Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk in voorraad te houden. Staat je favoriete product of kleur er niet bij? Stuur dan zeker ene mailtje! Wie weet komt er binnenkort een nieuwe levering aan en kunnen we jouw halsband of riem toch nog maken. 

 

De limited editions zullen niet meer in voorraad komen, dit is een beperkte oplage waar er steeds maar een beperkt aantal van verkocht zullen worden. Zo is er steeds wat nieuws en uniek te vinden bij ons!

Mag ik foto's doorsturen van mijn huisdier met jouw product?

Zeker en vast! Het is altijd leuk om de creaties te zien rond de nek van je huisdier. Je mag die steeds doorsturen naar info@talesbytails.be of via onze instagrampagina. Als we de foto's gebruiken, is dit steeds met jouw toestemming en vermelding op social media.

Wil Tales by Tails meedoen met giveaways?

Omdat wij een startend bedrijf zijn, is het niet mogelijk om gratis producten weg te geven. We willen gerust wel een kortingscode aanmaken waardoor de winnaar korting of gratis verzending krijgt op onze webshop.

Nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@talesbytails.be Wij horen graag van jou!